Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Κλείνουν τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης;

Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Τοπικά κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΚΑΑ)

Με το υπ. αρ. 161219/8-2-2010 εξαιρετικώς επείγον έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών και Έρευνας το οποίο υπογράφει ο Γενικός Δ/ντης κ. Κατζηλάκης ζητήθηκε από τους 250 υπαλλήλους των ΤΟΚΑΑ με αίτηση μετάθεσης να εκδηλώσουν την προτίμηση τους για την υπηρεσία ή τον εποπτευόμενο οργανισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που επιθυμούν εφεξής να απασχοληθούν.


Το έγγραφο συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε προς κάθε ενδιαφερόμενο εν αγνοία του Δ/ντή Γεωργικών Εφαρμογών και Έρευνας κ. Δραμυτινού που προίσταται των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος μάλιστα τυχαίως ενημερώθηκε για την απόφαση του λουκέτου στα ΤΟΚΑΑ και συγκεκριμένα μέσω φαξ περιφερειακής υπηρεσίας του Υπουργείου. Άμεσα ο κ. Δραμυτινός σε επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός και αναφέρθηκε σε σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Υπαλλήλων θεώρησε το έγγραφο αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο και συναντήθηκε με τον Γ.Γ. κ. Κανελλόπουλο ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα για άμεση ανάκληση του επίμαχου εγγράφου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου για τη λειτουργία των ΤΟΚΑΑ;
Γνώριζε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών και Έρευνας το οποίο έβαζε λουκέτο στα ΤΟΚΑΑ;
Γιατί απέκρυψε η Γενική Δ/νση τις προθέσεις της για τα ΤΟΚΑΑ από την αρμόδια Δ/νση των Γεωργικών Εφαρμογών που είναι η προϊσταμένη αρχή των κέντρων;

Αθήνα 16/2/2010 Ο Ερωτών Βουλευτής

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Related Posts :



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails